ICARUS OMWEG

Dit jaar geen ICARUS festival, maar een bijzondere ervaring op veilige afstand ..

Op 28 augustus 2021 wordt je op De CEUVEL tussen 12 uur ‘s middags en 12 uur ’s nachts ontvangen temidden van een Ode aan het Ongemak.  Een ervaring die aan tafel begint en zolang duurt als jij de OMWEG naar huis wilt maken.

 

ICARUS Festival - De Ceuvel Amsterdam
WORD OOK IMPERFECTIONIST

De tofste baan. De verste reis. De plek waar niemand is geweest. De meeste volgers. Het mooiste lichaam. De hoogste cijfers. Het perfecte plaatje - anders tel je niet mee. VERMOEIEND! Ben je ook zo toe aan een ander verhaal?

Op zaterdag 27 augustus 2022 toveren we De Ceuvel in Amsterdam Noord om tot imperfectionistisch paradijs. Kom vanaf 14:00 uur als jezelf en dans alsof niemand kijkt tot we om 3:00 uur ophouden.

Met muziek, theater, workshops, dans en lezingen vieren we dat we allemaal imperfect zijn. Iedereen is menselijk, en dat is prima.
We vieren de onzekerheden en we lachen – hard – om onszelf.

Dans fout op de juiste muziek,
proost samen op een onvolmaakte dag,
neem een stuntelige snoekduik in 't IJ.
Word ook imperfectionist!

WAAR?
De Ceuvel, een waar paradijsje in Amsterdam Noord.

WANNEER?
Zaterdag 27 augustus 2022

TICKETS
Vroege Vogels €12,00
Normaal €17,50
Laatvlieger? Pas op dat je niet achter het nest vist 😉

Icarus Amsterdam

Je bent jong en je wilt een geslaagd en gelukkig leven. Een te gekke baan, veel vrienden, reizen, festivals, fit, slim en mooi zijn. Alles tegelijk en het liefst perfect, dus je rent maar door. Maar is het haalbaar?

De mythologische Icarus kreeg vleugels waardoor hij een oneindige vrijheid beleefde. Onbewust van zijn eigen grenzen vloog hij steeds hoger naar de zon. Hierdoor smolten zijn vleugels en stortte hij in zee. Icarus staat symbool voor de doorgeslagen ambitie van onze generatie. Voor imperfectie en kwetsbaarheid is weinig ruimte.

Icarus Amsterdam zoekt de kwetsbaarheid van het leven juist op. Met dit project bieden wij een tegengeluid in een samenleving waarin burn-outs en depressies steeds vaker voorkomen. Met een jaarlijks terugkerend festival en andere events - gevuld met kunst, filosofie en muziek - vieren we het falen en leren we op een gezonde manier omgaan met de vrijheid én de grenzen van onze vleugels.

Word ook imperfectionist. Icarus.

WAAROM PROJECT ICARUS?
Er is een enorme toename aan psychische klachten in Nederland. Met name jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) zijn betroffen. De cijfers liegen er niet om: er is een groot maatschappelijk probleem aan het ontstaan onder onze neus. In de media krijgen depressie en burn-out langzaam meer aandacht, maar vrijwel altijd gaat het over de symptomen en de betekenis ervan. Voor de oorzaken van deze epidemie is weinig aandacht.

Project Icarus van stichting Vitamine Z wil het antidepressivum zijn voor jongvolwassenen. Uitgangspunt in onze programmering is het verbinden van de wereld van ongemak en zingeving met kunst, cultuur, literatuur en muziek. Samen met onze doelgroep willen wij het gesprek op gang brengen over de norm van succes die het leven van zovele jongvolwassenen bepaalt. Zo creëren wij ruimte voor kwetsbare thema’s, zoals falen, twijfel, eenzaamheid en verlies - en werken wij met elkaar aan een gezondere levenshouding.

De programmering binnen Project Icarus is gericht op vroegtijdige preventie van depressie en burn-out. Ben jij dat stadium gepasseerd en heb je te kampen met symptomen van depressie of burn-out? Neem dan contact op met ons of met MIND Young om je verder te helpen.