De epidemie van depressie en burn-out onder jongvolwassenen heeft grote gevolgen voor bedrijven. Wanneer een werknemer uitvalt, zitten zij met torenhoge kosten. De vraag hoe zulke uitval voorkomen kan worden is voor veel bedrijven van vitaal belang. Maar hoe kun je preventie van depressie en burn-out vormgeven?

Vitamine Z is opgericht om op precies die vraag een antwoord te formuleren. De stichting heeft daar inmiddels veel kennis, ervaring en contacten in huis. Vanuit die expertise ontwikkelt Vitamine Z een eigen trainingsprogramma voor medewerkers van bedrijven.

In de training maken medewerkers op speelse en actieve wijze kennis met de belangrijkste factoren die burn-out en depressie veroorzaken. Zij krijgen bruikbare en begrijpelijke tools aangereikt om die factoren het hoofd te bieden. Zo worden medewerkers niet alleen weerbaar tegen psychische klachten, ook gaat de productiviteit omhoog en wordt de sfeer op het werk er beter van.

De training is samengesteld uit de laatste stand van psychologisch, neurologisch en medisch onderzoek en de beste evidence-based methodes en technieken voor mentale weerbaarheid en stressreductie. Heeft u belangstelling? Neem contact op met Vitamine Z.