Dit najaar organiseert Vitamine Z een tweetal meditatiecursussen. Onder begeleiding van ervaren docenten verken je je eigen geest en ontwikkel je opmerkzaamheid, aandacht en compassie. Zo creëer je midden in je drukke leven een plek van rust, vrede en bewustzijn.

Meditatiecursus voor drukke Amsterdammers

Samen ontdekken wat meditatie en de wijsheid van het boeddhisme ons nu kan leren in ons drukke leven.

Mahara, Clercqstraat 123
€ 100 voor 8 lessen | € 15 euro per losse les.
Docent: Simeon Karsten
woensdagen: 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 11, 14, 21 november

Tijdens deze cursus krijg je 8 avonden achtereenvolgend instructies en begeleiding in meditatie. Altijd met het oog op ons dagelijks leven.

Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema uit het boeddhisme uitgelegd en besproken. Altijd met het oog op ons dagelijks leven. Onderwerpen zoals: omgaan met stress, emoties, conflicten en (liefdes)relaties worden onderzocht in de magische yurt van Mahara. Een plek van verstilling in het centrum van Amsterdam.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Gezonder omgaan met stress en je staande houden in situaties waar je geen controle over hebt

Amstelplek, Amstel 87 sous
€ 150 voor 8 wekelijkse sessies en 1 stiltedag
Docent: Sjoerd van der Linden (website)
Dinsdagen 19:30 – 22:00 u
2, 9, 16, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november
Stiltedag zaterdag 10 november 10:00 – 16:30 u

Stress hoort bij het leven. Maar te veel stress leidt tot uitputting. In deze achtweekse training krijg je verschillende vormen van mindfulness aangereikt. Zo leer je op een andere manier omgaan met stress en creëer je rust en ruimte voor jezelf. Je oefent dagelijks een uur thuis met opnames. Het programma volgt de MBSR-richtlijn: een uiterst doordacht en veelvuldig getest concept.

Meer informatie over deze training vind je hier.